Steeds meer organisaties maken de overstap naar Cloud based oplossingen zoals bijvoorbeeld Office 365 en Google Apps. Belangrijke drivers voor deze ontwikkeling is het reduceren van directe kosten zoals het beheren van de oplossingen en de infrastructuur daarvoor benodigd en gebruikersgemak. Een groot deel van organisaties kijkt vooral naar Cloud oplossingen voor email, een belangrijke schakel in het hedendaagse zaken doen. Het gemak van Cloud based oplossingen en het feit dat steeds meer gerenommeerde bedrijven en instanties de overstap overwegen of al gemaakt hebben verhoogt het vertrouwen en adoptie-bereidheid van organisatie van Cloud diensten.

Gartner bijvoorbeeld heeft vermeld dat Exchange Online voor bedrijven de belangrijkste reden is om over te stappen naar Office 365. Volgens analyses van Gartner en Morgan Stanley zal Cloud Security de komende 4 jaar met 19% CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) groeien, tegen 3% CAGR groei voor de “on-premise” Security oplossingen.

Deze ontwikkeling vergt veel innovatie, visie, investeringen en ontwikkeling van de aanbieders van Cloud based Security oplossingen. Immers, vertrouwen is de belangrijkste factor voor Cloud Based Security oplossingen. Vertrouwen dat organisaties grip en controle houden over hun data en processen, vertrouwen dat de leveranciers niet ongevraagd meekijken in hun data, vertrouwen dat de Cloud Based oplossingen minimaal net zo effectief zijn als de “on-premise” oplossingen, vertrouwen dat de beschikbaarheid van de Cloud Based oplossingen gegarandeerd zijn.

Goede Cloud Security oplossingen bieden veel voordelen, waaronder: het ontlasten van organisaties ten aanzien van complexe, tijdrovende en dure implementatie projecten, minimale tot geen noodzaak van wijziging of toevoegen van infrastructuur, minimale applicatie beheer zoals updaten en patches, eenvoudige en snelle provisioning van gebruikers en systemen, hoge beschikbaarheid door redundancy over meerdere datacenters, toegang en gebruik kunnen maken van kwalitatief hoge Security en Threat Intelligence.

De digitale wereld verandert in een ongekend snel tempo en organisaties moeten leren de wereld van Cloud oplossingen en Cloud Security door een andere bril te bekijken. Gezien de recentelijke incidenten op Cloud oplossingen kan Cloud Security een cruciale rol spelen om het moderne zaken doen helpen te beveiligen.

ARAMA TECH en Symantec Cloud

ARAMA TECH is partner van Symantec en mede gespecialiseerd in de Symantec Cloud oplossingen als Symantec .Cloud Provider. ARAMA TECH adviseert organisaties op het gebied van Cloud Security, levert de Symantec Cloud solutions aan organisaties en levert optioneel Managed Security Services op het gebied van Symantec Cloud solutions. Zie ook https://aramatech.com/symantec/