BLOG & NEWS

ARAMA TECH EN RISKNOW GAAN PARTNERSHIP AAN

ARAMA TECH EN RISKNOW GAAN PARTNERSHIP AAN

15-04-2022

De steeds meer toenemende dreiging van cybercrime dwingt organisaties om hun inspanningen hierop te vergroten. Deze inspanning is gericht op het beschermen van waardevolle assets en het reduceren van risico’s die kunnen leiden tot bijvoorbeeld financiële- en reputatieschade.  In dit verband verhogen toezichthouders hun druk om te voldoen aan wet- en regelgeving (compliance).

Organisaties dienen om deze reden professionele Governance, Risk & Compliance (GRC) en Informatiebeveiliging Management (IM) processen in te richten en te onderhouden. ARAMA TECH biedt diensten aan die de gehele Enterprise en IT-organisatie hiermee ondersteunen. ARAMA TECH heeft veel ervaring in de financiële sector, de telecommunicatie sector en de onshore en offshore energie sector.

RiskNow is een technologiebedrijf in Amsterdam, gestart in 2019 door ervaren specialisten op het gebied van audit, risk en compliance. De missie van RiskNow is het stimuleren van een optimale samenwerking tussen mensen op het gebied van risicomanagement. Dit doet RiskNow door het leveren van een state-of-the-art cloud platform met de ultieme gebruikerservaring. Met het RiskNow-platform kunnen klanten alle activiteiten coördineren om te voldoen aan bijvoorbeeld ISO27001, SOC1/2/3, ISAE3402, DNB/EBA-richtlijnen, PCI-DSS en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

ARAMA TECH heeft de ervaring, kennis en passie om bedrijven te helpen bij het opzetten en inrichten van GRC en IM-processen met behulp van het RiskNow-platform. Door controls in RiskNow te relateren aan meerdere normenkaders, wordt het principe van “test-once, comply-to-many” toegepast. Dit reduceert de kosten voor het testen van controls van klanten en zorgt ervoor dat medewerkers minder tijd kwijt zijn aan het voorbereiden van audits.

Doordat ARAMA TECH en RiskNow krachten bundelen kan een volledig dienstenpakket worden aangeboden aan organisaties om aantoonbaar “in control” te zijn.

Heeft u belangstelling voor deze oplossing? Neem dan contact met ons op:

 

ARAMA TECH:

Gert Huisman

Gert.huisman@aramatech.com

www.aramatech.com

 

RISKNOW:

Rob Imming

rob.imming@risknow.com

www.risknow.com

Aerial Services zelfstandig bedrijf

We hebben besloten om in het kader van transparantie en focus de ARAMA Aerial Services onder te brengen in een zelfstandig bedrijf: DroneQ Aerial Services. ARAMA TECH behoud evenwel Aerial Services als propositie voor de huidige klanten zodat daar niets hoeft te veranderen.

DroneQ biedt hoge kwaliteit Aerial Services met professionele drones, UAV’s oftewel Unmanned Aerial Vehicle, wat een waardevol middel is voor het uitvoeren van onderzoeken ten aanzien van een groot aantal bedrijf-kritische installaties, gebouwen en andere facilities welke belangrijk zijn voor de uitvoering van uw business en de continuïteit daarvan. Denk aan pre-failure inspecties, incident onderzoeken en onderzoeken om te voldoen aan de eisen die uw eigen organisatie of toezichthoudende organisaties kunnen stellen. Aerial Inspecties zijn een waardevol middel om de algehele staat van objecten te valideren en vast te leggen, alsmede het inventariseren van infrastructuur. Ook heeft de DroneQ Aerial Services een directe relatie met ISO/Cobit controls ten aanzien van Facility Management en Operational Incident Response support in het geval van calamiteiten en informatie verzamelen om effectief Incident Response te kunnen uitvoeren.

Meer informatie is te vinden op www.droneq.nl

 

 

ARAMA TECH lanceert Aerial Services!

High-tech drones zijn een waardevol middel voor het uitvoeren van onderzoeken ten aanzien van een groot aantal bedrijf-kritische installaties, gebouwen en andere facilities welke belangrijk zijn voor de uitvoering van uw business en de continuïteit daarvan. Denk aan pre-failure inspecties, incident onderzoeken en onderzoeken om te voldoen aan de eisen die uw eigen organisatie of toezichthoudende organisaties kunnen stellen.

ARAMA TECH is een hightech organisatie waar innovatie een belangrijke pijler is voor de visie en strategie op het gebied van Informatie Beveiliging, Social Collaboration en technologische ontwikkelingen die vooruitstrevend en innovatief zijn.  ARAMA TECH heeft de roots in inspecties van olie- en gaswinning installaties, pijpleidingen, kabels en subsea installaties met onder andere ROV’s (onderwaterrobots) en daar wereldwijd kennis en ervaring opgebouwd in destructieve en non-destructieve inspecties, vastlegging en rapporteren op alle niveaus, van senior management tot technische stakeholders.

High-tech drones kunnen op zeer lastige plekken ingezet worden, en ten opzichte van de traditionele methodes van inspecties werken ze sneller, flexibeler, goedkoper, veiliger en leveren zeer hoge kwaliteit door technologieën als 4K hoge resolutie camera’s voor film en foto’s, thermische camera’s en zeer nauwkeurige plaatsbepaling.

ARAMA TECH werkt aan innovatieve toepassingen voor UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles) om de kennis en ervaring met toepasbare artificial intelligence aan de kracht en flexibiliteit van de UAV technologie toe te voegen en deze in te zetten voor klanten die deze behoefte en noodzaak hebben.

Meer informatie: https://aramatech.com/aerial-services/

Bescherm uw mobile devices!

Mobiele devices nemen een belangrijke rol in ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Niet alleen voor de elementaire dingen zoals bellen, een sms-je sturen of een zoekmachine raadplegen om die ene stoel te vinden waar je al zo lang naar op zoek bent, maar ook voor internet bankieren, het lezen en beantwoorden van zakelijke emails, het goedkeuren van een investering van uw IT organisatie en andere activiteiten waar u toegang heeft tot gevoelige informatie of deze uitwisselt omdat uw werkzaamheden dat vereisen. Cloud en Mobility zijn belangrijke elementen in ons dagelijkse persoonlijke en zakelijke leven, waarbij mobile devices in toenemende mate belangrijke hulpmiddelen zijn. Heel veel activiteiten die we voorheen gewend waren om deze op onze pc of laptop uit te voeren worden in rap tempo ontsloten op onze mobiele telefoon en tablets.

Security oplossingen voor onze pc’s en laptops is inmiddels een heel normaal iets, maar security maatregelen op onze mobile devices loopt daar nog ver op achter terwijl we daar ongemerkt net zoveel mee doen als met onze laptops waarmee we vaak ook nog eens verbinding met het internet maken via hotspots op publieke plaatsen zoals hotels en vliegvelden. Ook proberen we sneller nieuwe apps uit op onze mobile devices dan dat we nieuwe programma’s op onze pc of laptops installeren. De risico’s die onze persoonlijke en zakelijke data lopen zijn op mobile devices vele malen groter dan dat we lopen op onze PC’s en laptops.

ARAMA TECH levert de solutions en diensten om mobile devices eenvoudig te beheren en te beveiligen middels Enterprise Mobile Security oplossing. Dat kan als integraal platform of als losse solutions of services. Is Mobile Security voor uw en uw organisatie van belang, neem dan contact met ons op via het contact formulier op https://aramatech.com/about/, dan nemen wij spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

ARAMA TECH Managed Security Services lanceert: CLOUDSOC!

ARAMA TECH Managed Security Services lanceert: ARAMA TECH CLOUDSOC! Uw netwerk, applicaties, gebruikers en het gebruik van SaaS/Cloud diensten gemonitord en beschermd door een 100% Security Operations Center (SOC) in de Cloud!

Het is een interessante week voor ons: het winnen van de prestigieuze IBM Outstanding Security Solution Award 2017 en nu de lancering van ARAMA TECH CloudSOC! Gehost in de EU, gebruikmakend van state-of-art IBM solutions en een uniform framework en processen! Het biedt een monitoring, response en protectie dienst welke uitblinkt in eenvoud van uitrol en efficiëntie door het gebruik van onder andere IBM Watson, cognitieve Artificial Intelligence.

ARAMA TECH CloudSOC is geschikt voor de MKB maar ook voor het Enterprise segment en wordt aangeboden zowel als dienst, waarbij ARAMA TECH de volledige Security Operations voor haar rekening neemt, alswel als Solution waar de klant (uiteindelijk) zelf de Security Operations doet. Meerdere deployment modellen zijn hierbij mogelijk. Wij willen graag met u meedenken wat u het beste past! Additionele solutions als bijvoorbeeld DLP en mobile protection en management (MDM) kunnen aan de ARAMA TECH CloudSOC toegevoegd worden. U kunt gebruik maken van het contact formulier indien u op een persoonlijke manier meer informatie wenst.

Zie ook: https://aramatech.com/services/

 

ARAMA TECH wint prestigieuze IBM Award: Outstanding Security Solution 2017

ARAMA TECH wint prestigieuze IBM Award: Outstanding Security Solution 2017

Tijdens de IBM Night of the Stars 2018 te Amsterdam heeft ARAMA TECH de prestigieuze Outstanding Security Solution 2017 uit handen van John Jarec, IBM Security Leader, in ontvangst mogen nemen.  ARAMA TECH was een van de drie genomineerden en we zijn er trots op dat wij uiteindelijk met deze mooie prijs naar huis mochten gaan.

John Troch: “een prachtige erkenning voor het team van ARAMA TECH, IBM en Copaco voor het succes dat gezamenlijk behaald is met onder andere IBM Resilient, waar aangetoond is dat teamwork de sleutel tot succes is om klanten op een structurele manier te helpen. Security Incident Response & Orchestratie is een complexe materie welke diep ingrijpt op de interne processen van een organisatie, veel vraagt van de mensen die betrokken zijn bij het afhandelen van security incidenten en veel vraagt van de infrastructuur van organisaties. Wij zijn zeer trots en verheugd voor de erkenning van IBM voor onze passie en expertise om deze uitdagingen met behulp van IBM Resilient bij klanten te ondersteunen”.

Klik hier voor de Dutch-IT Channel impressie van het event